İspanya’da İlk Kamp: 4 Yıldızlı Cala Gogo!

Merhabalar! Bugün sizlerle İspanya’daki ilk kamp deneyimimizden bahsedelim. Gerek İspanya’da yaşayıp kamp yapmayı düşünenler gerek İspanya’da kamp alanları nasıl merak edenler, 4 yıldızlı kamp nasıl oluyor görmek için okumaya devam edin!

Costa Brava ve Cala Gogo Camping

Geçen sene Eylül ayında bir arkadaşımızın davetiyle Costa Brava’da yer alan Cala Gogo isimli kamp alanına gittik. Konum olarak Playa de Aro and Palamós arasında Calogne denilen bir bölgede kalıyor. Google Haritalar için tıklayın.

Costa Brava, Barcelona ile Girona arasında yer alan Blanes kasabasından Fransa’ya kadar uzanan kıyı şeridine deniyor. Bu bölgeyi Ege gibi düşünebilirsiniz, dağlar tepeler denize paralel gelmiş ve bir sürü girinti çıkıntı oluşturmuş. Onlarca tarihi ve şirin mi şirin sahil kasabası ve yüzlerce km boyunca mavi ve yeşilin birleştiği irili ufaklı bakir koylar, uçurumlar yer alıyor. Katalanlar ve Fransızlar’ın tatil oldu mu akın ettikleri yerler işte buralardır.

Cala Gogo, Senia adlı bir şirketin kamp alanı zincirinin bir parçası. Yanlış duymadınız Senia grubunun 7 tane kamp alanı ve Cala Gogo 4 yıldız ile aralarında en lüks kamp alanı olarak geçiyor. Diğer tüm kamp alanları ise 3 yıldızlı. Senia’nın sitesine ve tüm kamp alanlarına websitelerinden ulaşabilirsiniz. Büyüklüğünü anlamak adına kamp alanını kapasitesi 4000 kişi imiş.

İlk kamp deneyimimizi yaşadığımız Cala Gogo denize çok yakın bir tepede, eğimli arazi üzerinde yer alsa da yürüme 5-10 dakikaya turkuaz rengi plaja ulaşmak mümkün. Aslında tesisin girişi yolun üzerinde kalıyor. Ancak kamp alanından plaja özel bir yol yapmışlar. Böylece tesisten çıkmadan ister yürüyerek ister kamp alanı içinde faaliyet gösteren(saat 11-19 arası) traktöre bağlı vasıta ile plaj kamp arası gidip gelebiliyorsunuz.

Kamp Alanına Ulaşım

Buranın en büyük problemlerinden biri ulaşım, özellikle kendi aracınız yoksa. Otobüs ve tren gibi seçenekler maalesef 3-4 saati buluyor ve bir sürü bindi-indi yapmanız lazım.

Bizim de aracımız olmadığı için alternatif yöntemlere baktık ve en sonunda Blablacar’dan bir araç bulduk. Özellikle haftasonları araç bulma şansı daha yüksek. Direk kamp alanına giden birilerini bulmak zor olsa da civardaki bir yerlere geliyorlarsa kampa bırakır mısınız diye sorup anlaşabilirsiniz. Barcelona’dan bu bölgeye geliş ücreti kişi başı ortalama 6-8 Euro arası oluyor.

Kampa Kayıt Olalım

Tesisin otel vari bir resepsiyonu var. Biz gittiğimizde sıra olsa da 10 dakikaya falan sıra bize geldi.

Arkadaşımız önceden alanı ayarlamıştı bizim sadece girişimizi yaptılar. Giriş için kimlik yeterli oluyor. Karşılığında sarı kurdeleden bir bileklik veriyorlar. Bunu kampta kaldığınız süre boyunca takmanız gerekiyor ki kaçak mısınız müşteri misiniz belli olsun. Ücreti rezervasyon yaparken ya da o an kayıt sırasında ödeyebiliyorsunuz.

Tatil Köyü mü Kamp Alanı mı?

Eğer Türkiye’de bir yerlerde çadır attıysanız bilirsiniz ki çadır alanları gayet salaş, olanaklar kısıtlıdır. Sıcak su yoktur, tuvaletler temiz değildir. Restoran mı? Yok artık! Havuz mu? Hadi oradan!

Bizi burada en çok şaşırtan şey kamp alanının organizasyonu ve olanakları idi. Özetle şöyle anlatalım: tatil köyü düşünün, sonra oradaki oda, villa gibi konaklama alanlarını çadır, karavan, bungalovla değiştirin. İşte Cala Gogo böyle bir yer.

Öncelikle kamp alanı çok geniş bir alana yayılmış durumda. Çadır alanları, karavan alanları, bungalovlar, glamping alanları.. Bitti mi? Hayır. Restoranlar, süpermarket, 3-4 tane havuz, su kaydırakları, tenis, basket gibi spor alanları var oğlu var yani. Çadır ve karavan için ister kendi çadırınızı getirebilirsiniz isterseniz tesisten kiralayabiliyorsunuz.

Gerek bölge gerek kamp alanı meşe ve uzun çam ağaçlarıyla çevrili. Hem güneşten korunup hem de manzaranın tadını çıkarıyorsunuz. Yaz sezonu boyunca haftanın her günü sabah akşam animatörler eşliğinde etkinlikler, çekilişler, oyunlar hepsi ücrete dahil! En çok takdir ettiğimiz konulardan birisi ise temizlikti. Hem kamp alanı hem tuvaletler ve banyolar son derece temizdi. Sıcak su ile ilgili bir sorun da 2 gün boyunca yaşamadık.

Tesisin olanaklarına şöyle bir bakınca özellikle çocuklu ailelerin tatillerini kafaları rahat geçirebilmesi için her şeyin düşünüldüğünü görebilirsiniz.

Bizim kendi çadırımız olduğu için sadece çadır alanı kiraladık. Alanı ortalama 20 m2 gibi düşünebilirsiniz. Rahat rahat 3 çadırın sığabileceği bir alanda arkadaşımız ve bizim için olmak üzere 2 çadır kurduk.

Etkinlik olarak sabahları aquabike ve yoga ile uyandık. Günlerimizi ise havuzda ve denizde geçirdik. Akşamları ise dans ve bilgi yarışmasını izleyerek geçirdik. Manayla birkaç İspanyolca çocuk şarkısı öğrendik 🙂

Yeme İçme

Kampın merkezinde kalan restoran kaydırakların olduğu havuzun yanında yer alıyor. Bu restoranda pizza, hamburger, salata veya paella gibi seçenekler mevcut. Etkinlikler falan da burada yapılıyor. Her daim kalabalık ve canlı diyebiliriz.

Eğer biraz daha sakin bir ortam arıyorsanız, kampın üst tarafında Chill Out restoran var. Burada da havuz var ama daha sakin ve sessizdi. Ayrıca bu restoranda daha fazla et seçeneği bulabilirsiniz.

Bunlara ek olarak Cala Gogo Plajında tesise ait bir chiringuito yani plaj bar var. Burayı denemedik ama genelde hafif yiyecekler ve birçok içecek çeşidi bu tip barlarda bulunabilir.

Caminos de Ronda de la Costa Brava (Costa Brava patika rotaları)

Kampın hemen altında kalan plaj Cala Gogo plajı diye geçiyor. Manzara olarak çok güzel olsa da açıkçası çok sevemedik. Çünkü çabuk derinleşiyordu ve çok dalgalıydı. Belirtmekte fayda var ki Costa Brava’daki plajların çoğunluğu çakıllı ya da iri taneli kum oluyor. O nedenle deniz ayakkabısı almanız yararınıza olur. Kum olan plajlar olsa da Türkiye’nin plajlarına değişmeyiz.

Cala, Katalanca’da dar koyları ve deniz kıyılarını ifade etmek için kullanılıyor.

Bizce buranın en güzel yanlarından birisi plajlar arasında tepelere kayalara oyulmuş patika yolların olması. Böylece bölgenin güneyinde ve kuzeyinde yer alan sayısız koyu keşfedebiliyor ve harika manzaralara şahitlik edebiliyorsunuz. Costa Brava genelinde toplam 15 tane böyle patika rota var. Bizim bulunduğumuz bölgedeki 5 numaralı Platja d’Aro – Palamos rotası idi.

Değinmek istediğim bir nokta ise şnorkeling. Denizin dibi bu bölgede genelde kayalık ve su çok berrak. Özellikle kayalık alanlar bir sürü deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Plaja sadece birkaç metre mesafede renkli balık sürüleri ve ahtapot görmek harika bir his!

İşte o koylardan ve patikalardan bazı görüntüler:

Dikkat etmeniz gereken bir husus, koyların bazılarının çıplaklar plajı olarak kullanılması. Bu plajlarda çıplak değilsen yüzemezsin diye bir kural olmasa da bu tip alanları işgal etmemekte ve saygılı olmak da fayda var.

Kamp Alanında ve Çevresinde Yapılabilecek Etkinlikler

Buralarda ne tip etkinlikler yapabilirsiniz ondan bahsedelim:

  • Kamp alanında tesis tarafından yapılan etkinliklere kayıt olmak şartıyla ücretsiz katılabilirsiniz.
  • Su kaydıraklarında eğlenebilir veya havuzda keyif yapabilirsiniz.
  • Bölgede hiking, trekking veya dağ bisikletiyle kendinizi doğaya atılabilirsiniz.
  • Plajda denizin ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz.
  • Cala Gogo Plajı’nda yer alan scuba diving merkezi vasıtasıyla dalış yapabilirsiniz
  • Şnorkeling yapabilirsiniz.
  • Koylar arasında yer alan patikalar aracılığıyla bölgedeki diğer koyları keşfedebilirsiniz.

Cala Gogo Kamp Alanı Ücretleri

E hayatta her şeyin olduğu gibi bu hizmetin de bir karşılığı olmalı değil mi?

Çadır alanının yanında, gecelik kişi başı ücret alınıyor. Çadır alanını arkadaşla ortak kullandığımız için yarı yarıya paylaştık ki bu durumda çok daha uygun oldu. Fiyatlar kalem kalem şu şekilde:

Geniş çadır alanı: 21 Euro (Arkadaş bir indirim yaptırmış. Bir tık daha pahalı normalde)

Gecelik kişi başı: 5.6 Euro

2 kişi 2 gece toplam: 42.4 Euro verdik.

Diğer seçenekler ve fiyatlara şuradan erişebilirsiniz

İspanya’daki bu ilk kamp deneyimi bizi baya şaşırttı ve sevdirdi. Umarız Türkiye’de de kalitenin öne çıktığı kamp alanları çoğalır.

Ender

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

2 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

1 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

2 ay önce

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona'da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

4 ay önce