İspanya

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona‘da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda Barcelona için restoran tavsiyelerimizi ülke mutfağına göre gruplandırıp listeledik. Her birisi bizzat gidip deneyimlediğimiz yerler.

Rezervasyon kabul etmeyen birkaç yer hariç, akşam yemekleri için rezervasyon yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Hatta cuma, cumartesi akşamından bahsediyorsak, en geç 2-3 gün önceden yaptırmakta fayda var.

Barcelona’nın En İyi Restoranları (mı?)

Hatırlatmak isteriz ki İspanya dünyada kişi başına en fazla restoranın düştüğü ülke. Yani çok ama çok fazla bar ve restoran var. Sokakta 100 kişiye sorsanız en favori restoranız hangisidir diye en az 90 tane farklı restoran duyarsınız. O nedenle bu listedeki restoranların en iyisi olduğunu iddia etmiyoruz. Zevke, bütçeye göre başka yüzlerce iyi restoran olabilir. Bu listedeki bazı restoranlara gerçekten bayılarak özellikle giderken, bazılarına sadece yolumuz düşmüşse tercih ederiz. Ama mutlaka her birisi lezzet olarak veya fiyat/performans olarak bizi bir yerden yakalamıştır.

İspanya’daki yeme alışkanlıkları ile yazımıza İspanya Yemek Alışkanlıkları ve Öğün Saatleri, İspanya’daki restoran kültürü ile ilgili yazımıza ise buradan İspanya’da Restoran Kültürü ve Menú del día ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı çok uzatmamak ve yeni yerler keşfettikçe ekleyebilmek için Barcelona Restoranları isimli bir Google Haritalar listesini oluşturduk. Google Haritalar listesini takip ederek yazıda yer almayan diğer yerlerden haberdar olabilirsiniz.

Bu listedeki hiçbir işletme ile sıradan müşterileri olmamız dışında ekonomik bir bağımız yoktur. Keşke olsa:) Bu yazıyı görüp bizi ağırlamak isteyen olursa tekliflere açığız hehehe

Barcelona’da İspanyol & Katalan Restoranları

Listeyi hazırlarken en çok zorlandığımız kısım burasıydı. Biz de sadece öne çıkan yerleri listeledik. Beğendiğimiz ve tavsiye ettiğimiz diğer birçok restorana Barcelona Restoranları isimli bir Google Haritalar listesinden ulaşabilirsiniz.

Can Ramonet ve El Nou Ramonet

Bu iki restorana aynı anda yer verdim çünkü organik bağları var.

Can Romanet 1753 yılına dayanan geçmişi ile çeyrek milenyumdan daha fazla süredir hizmet veriyor. Bu özelliğiyle Barcelona’nın en eski restoranı ünvanına sahip! Ben özellikle öğlenleri menú el día için giderdim ve favori yerlerimdendi.

El Nou Ramonet(Yeni Ramoncuk) ise Barceloneta’da yer alan bir Katalan ve balık restoranı. Ara sokakta kaldığı için pek dikkat çekmiyor belki ama benim paella söz konusu olunca ilk önerdiğim yerlerden birisi. Bu zamana kadar götürdüğümüz herkes çok beğendi. Fiyatlar bir tık pahalıdır ama mutlu ayrılırsınız. Tapas çeşitliliği çok yüksek olmasa da lezzetleri iyidir.

Konum: https://maps.app.goo.gl/XoFnfKsStp1pmNd26

Bar El Tomas

Bar El Tomás, Sarrià semtinin kalbinde, Calle Mayor’da yer alır. Barcelona’nın en iyi patatas bravasçısı olarak ün salmıştır. Zaman zaman yapılan patatas bravas yarışmalarından birine biz de katılmış ve 4-5 farklı bar-restoranın patatas bravaslarını denemiştik. En beğendiklerimizden birisi El Tomas’a aitti.

Tabii ki patatas bravas dışında diğer güzel tapasları da mevcut. Eğer öğlen saatlerinde giderseniz tavuklu, etli gibi karışık tabaklarından(platos combinados) var. Hem lezzetli hem doyurucu. Yalnız hatırlatalım ki burası her daim revaçta bir yer. Yer bulmak için açılış saatinden erken gitmek gerekir.

Konum: https://maps.app.goo.gl/im69vYeZ2NRoWknZ9

Barcelona restoranları arasında patatas bravası ile ünlü Bar El Tomas

Bar del Pla

En favori tapas mekanlarımızdan birisi. Menüsü zaman zaman değişir ve genelde çizgi dışı tapasları vardır. Aynı tapası ikinci kez bulamayabilirsiniz. Ama ne yapsalar güzel oluyor bence 🙂 Eğer yemek konusunda onu yemem, bunu yememciyseniz ne seçeceğinize dikkatli karar verin. Garsonlar bira gömücü, şarap övücü tişörtlerle dolaşırlar 🙂 Özellikle Cuma ve haftasonları rezervasyonsuz yer bulmak çok zor olabilir. Mutlaka rezervasyon yaptırın derim. Garsonlar İngilizce bilir.

Konum: https://maps.app.goo.gl/cSKdWwXQMBQfatCG9

Taverna El Glop

Tipik bir Katalan restoranı. Tapas seçenekleri kısıtlı ama paellası güzeldir. Bir de domatesli ekmek tam Katalan usulü sunulur: ekmeği, domatesi, zeytinyağını, sarımsağı önünüze koyarlar, kendiniz yaparsınız. Şahsen ben hazır önüme gelmesini tercih ederim. Gracia’nın kalbinde, tasarım olarak da hoş bir mekandır.

Konum: https://g.page/tavernaelglop?share

O’Retorno

İspanya’nın Atlantik kıyılarında yer alan Galiçya bölgesi deniz ürünleri başta olmak üzere yemekleriyle pek meşhurdur. Burası da Barcelona’daki en ünlü Galiçya restoranlarından biri. Burada hem deniz ürünleri hem çeşit çeşit tapaslar bulabilirsiniz. Aman dikkat porsiyonlar büyük!

Konum: https://goo.gl/maps/RWYKwuvqDKUMbCPY9

Ciutat Comtal

Burayı ilk Barcelona gezimizde keşfetmiştik. Malum İspanya’da doğru düzgün bir kahvaltı anlayışı olmadığı için uygun fiyata(Avrupa kriterlerinde) tortilla, domatesli ekmek ve acayip lezzetli siyah çayla kahvaltı yapardık. Mekanın en büyük sorunu sürekli dolu olması. Kahvaltı zamanı biraz daha sakin olabilir ama her öğün için şans verebilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/svZaexqvqG7rKAna7

7 Portes

Barcelona’daki en eski(1836) ve ünlü restoranlardan birisi olan 7 Portes, şehrin en canlı semtlerinin kesişiminde yer alıyor. Geçmişinde önemli isimleri de ağırlamış olan restorana gidip de pişman olmazsınız. Hatırlatalım ki listedeki en pahalı da yerlerden birisidir.

Konum: https://g.page/7portes?share

Els 4Gats

Dört Kedi manasına gelen Els 4Gats, 1897’de Barselonalı mimar Josep Puig i Cadafalch tarafından tasarlanan önemli bir modernist bina olan Casa Martí‘de açıldı. Amaç sadece güzel yemekler sunmak değil sanatçıların, mimarların bir buluşma noktası haline gelmekti de. Bunu başarmışlar da. Pablo Picasso, Gaudi, Julio González gibi dönemin önemli mimarları, ressamları, heykeltraşları için uğrak noktası oluyor. Restoranın kurucularından olan Ramon Casas, buraya özel bir eser yapıyor. Eserde arka planda Barcelona silueti yer alırken ön planda iki kurucuyu 2 kişilik bisiklet üzerinde görüyoruz.

Günümüzde ön kısımda kafe, arka kısımda ise restoran işletiliyor. Biz restoran tarafındaki yemiştik. Akşam 8-9 itibarıyla canlı müzik de yapılıyor.

Konum: https://g.page/restaurant4gats?share

La Rovira

Bizim mahallede yer aldığı için özellikle sevdiğimiz La Rovira, adını Gracia’nın en güzel meydanlarından biri olan Rovira i Trias meydanından alıyor. Sıcacık ortamı, iyi hizmeti, tapasları ve özellikle sandviçleri ile her daim gidilebilecek bir yer.

Konum: https://maps.app.goo.gl/RgrLEiShzBZfuemK7

La Pepita

Küçük ama samimi bir ortamda hem klasik tapasların hem yeni denemelerin adresi.

Konum: https://maps.app.goo.gl/x8TCHgVcyrHEQDRo8

Barcelona’daki Türk Restoranları

Gurbette Türk yemeklerine hasret kalanlar veya yurtdışında kolay kolay yemek yiyemeyenler için son senelerde Barcelona’da birçok başarılı Türk restoranı açıldı. Size öne çıkan beğendiğimiz yerleri aşağıda paylaşıyoruz.

Diğer yandan bir uyarıda bulunayım. Barcelona’da kebapçı sayısı yüzlercedir. Hatta birçoğu Türkçe isimlere(Istanbul, Sultan vs) bile sahip olabilir ancak Türk ustası olan ve Türk işi döner/kebap yapan restoranların sayısı belki 10’u bile geçmiyordur. Haliyle lezzet, beklentilerimizin yanından bile geçemiyor. Böyle yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Nasıl anlacağız böyle yerleri derseniz, çalışanların genelde Pakistanlı vs olması, salaş bir iç tasarım ve et dönerin renginin kıymadan yapıldığı için pembe/krem gibi açık renk olması bazı ipuçlarıdır diyebiliriz.

Ali Ocakbaşı

Ali Ocakbaşı çiceği burnunda birkaç aylık bir mekan ama Türk restoranlarının Barcelona’daki imajını arşa çıkaran bir yer. Sosyetik Eixample’nin en güzel sokaklarından birinde, nezih bir ortamda, leziz mezeler ve kebap seçenekleri sunan bir restoran. Gevrek, beyti, kuzu şiş yediğimiz her bir şeyi beğendik.

Biz bir cumartesi akşamı rezervasyon ile gitmiştik ve orada rezervasyonun 2 saatlik olduğunu öğrendik. Barcelona’da böyle saatli rezervasyon duyulmadık bir durum değil ama keşke önceden bilseydik. Fiyat ortalamaların üzerinde gözükse de böyle bir yer için anormal değil.

Konum: https://maps.app.goo.gl/dVEP6B6yCE13shCR8

(Temsili fotoğraf. Kaynak: https://www.tasteatlas.com/beyti-kebab )

Adana Grill House

Adana Grill yaklaşık 1 senedir Barcelona’da hizmet veriyor. Nuri usta ile beraber önemli bir ivme kazandı. Gayet başarılı kebaplar ve lahmacunlar var. Tek dezavantajı konumu itibarıyla merkeze biraz uzak ancak tek metro(L4-sarı) ile ulaşabilirsiniz. İç tasarımı değiştiğinde 10 numara yer olur(Pakistanlı bir restoran devralınmış o nedenle çok yoğun, yaldızlı maldızlı yorucu bir tasarımı var).

Konum: https://maps.app.goo.gl/vmdmr9xjGH8TSxm56

Mustafa’s Can Gemüse Kebap

Bizi çok açmasa da Alman usulü döner sevenler için bir başka Mustafa sizi bekliyor. Hayır, Barcelona’da, isim kalmamış gibi 3-4 tane Mustafa Döner veya Kebap salonu var. Daha önce denemediyseniz Alman usulünde, dönere eklenen soslarla ve sebzelerle farklı bir deneyim sunuluyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/xHreGgNjLTYciUQb6

Meksika Restoranları

Herhalde Türk mutfağı olmasa ilk tercihim Meksika mutfağı olurdu. O nedenle size gerçekten beğendiğim birkaç mekan önereyim:

Tlaxcal Cantina & Taquería Gastronómica

Buraya ofiste çalıştığım günler çok sık menú el día için gelirdik. Bizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadı. Nezih bir ortamda Meksika lezzetlerini tadabilirsiniz.

Konum: https://goo.gl/maps/c69HwcWrDo3fDLRr9

Meksika yemekleri

La Pachuca

Ara sokakta yer almasından dolayı herkesin bilmediği ama bilenlerin bir daha bir daha gittiği otantik bir mekan. Buraya bizi gitmekten alıkoyan şey ise kredi kartı kabul etmemesi. Evet sene 2024 ve hala only-cash çalışıyorlar. Maalesef yakınlarda da bir ATM yok(Kazıkçı Euronet’i saymıyorum). O nedenle nakit olarak hazırlıklı gitmekte fayda var.

Konum: https://g.page/LaPachuca?share

Buena Morena

Aslında burada sadece bir kere yedim ama nachosu hala aklımda. Giderseniz benim için de yiyin:)

Konum: https://g.page/BuenaMorena?share

İtalyan Restoranları

Başlık İtalyan restoranları ama burada yazdığım restoranlar pizza odaklı. Google Haritalar listesinde daha fazla seçenek bulabilirsiniz.

Sartoria Panatieri

Mutlaka sosyal medyada karşınızda çıkmıştır ‘İtalya dışında yer alan en iyi pizza restoranları’ listeleri diye. İşte Sartoria Panatieri onlardan bir tanesi. Birkaç kere en iyi pizza restoranları arasında gösterildi. ‘Farm-to-Table’ mottosuyla malzeme konularından seçiciler ve pizzayı odun ateşinde pişiriyorlar. En iyi pizza burası mı yapıyor bilemeyiz ama biz pizzalarını ve mekanı beğendik. Rezervasyonsuz yer bulmak zor. Google Haritalar üzerinden hızlıca rezervasyon yapabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/6d2bsGJqbYi3dVcb7

Parking Pizza – Parking Pita

Gerek konseptiyle gerek pizzalarıyla Barcelonalılar arasında en revaçta pizzacı diyebiliriz.

Konum: https://goo.gl/maps/QT5d2RniYkShMtD48

Tomasso – New York Pizza

Küçük ve sevimli bir mekanda adından da anlaşılacağı üzere geniş ve çıtır çıtır New York Pizza yapıyorlar. Hem pizzaları güzel hem birkaç craft bira ve alkolsüz içecek seçenekleri var. Pizzanın yarısını farklı bir tarzda yaptırabilirsiniz. Üzerine ücretsiz olarak arcada atari oynayabilirsiniz!

Konum: https://maps.app.goo.gl/ByHMmx1N7t3EDT699

Uzak Doğu Restoranları

Koku Kitchen Ramen & Gyoza Bar

Üstte bahsettiğim Meksika restoranı Tlaxcal‘ın yanıbaşında yer alan bir Japon restoranı. Bence her yaptıkları güzel ama özellikle ramenlerini pek severim buranın.

Konum: https://maps.app.goo.gl/QBDCbtMaxrFoooCQA

La Uramakeria

Sunumları olsun, lezzet olsun en beğendiğimiz Japon restoranlarından oldu şu zamana kadar. 5-6 tane şubeleri var ve bazı şubeleri sadece take-away veya eve sipariş şeklinde hizmet veriyor. Biz buradan eve sipariş ediyoruz o nedenle restoran içinde hizmeti konusunda bir tecrübemiz yok.

Raya Malaysia (Malezya)

Malezya pek aşina olduğumuz bir mutfak olmayabilir. Tam bir Asya sentezi denilebilir. Eğer karides yemiyorsanız seçenekler baya azalıyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/fuMkocEUbv1fFj7c7

Diğer Mutfaklar

Kinza (Gürcü)

Açıkçası başka Gürcü mekanı var mı bilmiyoruz ancak Kinza epey meşhur bir yer. Hemen hemen tüm yerel Gürcü lezzetlerini bulabilirsiniz. Bir khinkali, hachapuri ve bir etli yemek tercih etmiştik. Barcelona standartlarında(Gürcistan ile karşılaştıramam) lezzet olarak iyi, mekan tasarımı ve hizmet olarak ise gayet hoş bir mekan. Zaman zaman akşamları yerel dans gösterileri de oluyor. Tek eksi yanı olarak fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde.

Konum: https://goo.gl/maps/uVFpS4XMgfpuiFFd9

Ugarit (Suriye)

Barcelona genelinde 3-4 şubesi olan, helal yemek arayanlar için fiyat-performans konusunda iyi bir Suriye restoranı.

Hamburger Restoranları

Hamburger restoranlarından bahsedeceksek smash burger için bir parantez açmak lazım. Son birkaç senede çok revaçta Barcelona’da. Bilmeyenler için smash burger’in köftesi ezilerek yapılıyor ve ortaya tamamen pişmiş, ince bir hamburger köftesi çıkıyor. Eğer standart hamburgelerdeki az/orta pişmiş biraz daha sulu köfteyi seviyorsanız, smash burger o bakımdan tatmin etmeyebilir. Ben açıkçası ayırt etmiyorum ama smash burgerde etin tatını daha iyi aldığımı düşündüm. Ancak ince olduğu için genelde standart porsiyon az geliyor ve doyurmuyor. O nedenle kadınlar için double, erkekler için triple önerebilirim:)

Bemba Smash Burger

Barcelona’da yediğim en iyi smash burger buradaydı. Yukarıda bahsettiğim gibi tek köftelik hamburgerler doyurucu değil en azından double almanızı tavsiye ederim.

Konum: https://maps.app.goo.gl/4eT4s3oaGmi2qV7y6

Smash burger (temsili fotoğraf)

Bacoa Burger

Barcelona’daki zincir hamburger restoranlarından biri. İstediğiniz gibi kişiselleştirebildiğiniz hamburgerler yiyebilirsiniz. Belirli bir kalite standardı olduğu ve turistik konumlarda yer aldıkları için yiyecek bir şey bulamadıysanız tercih edebilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/URrks48y8Q9pg8V18 (Plaça de Catalunya’ya yakın olan)

Bro ROOM

Burası hakkında yazıp yazmama konusunda kararsızdım ama ofiste çalıştığım dönemde sık sık gelip yediğim ve bayıldığım bir hamburger ve sandviç mekanı olması hatırına ekliyorum. Seneler içerisinde menüsü ve sanırım sahipleri değişti, en sonunda ise Barceloneta’daki şubesi kapandı. Dolayısıyla lezzet aynı değil. Sagrada Familia’ya yakın bir konumda yer alan şubeleri hala açık. Canınız hamburger çektiyse şans verebilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/ZdHjYETU2n6j1FB59

Vejetaryen Restoranlar

Green Spot

Valla adamlar her şeyin veg’ini yapmışlar ve güzel de yapıyorlar. Merkezi konumda ve ciks bir restoran. Doğal olarak fiyatlar biraz tuzlu.

Konum: https://maps.app.goo.gl/ZgqisMZQuSKtyWSV7

Honest Greens

Doğal, mevsiminde, yerel ve doğaya saygılı biçimde üretilmiş ürünleriyle hizmet sunmak üzere ortaya çıkmış olan Honest Greens’in birkaç tane şubesi var. Aslında menüsünde etli yemekler de olan bir mekan ancak sebze bazlı ve vejetaryen seçenekler sıradan bir kafeye göre daha geniş olduğu için vejetaryen başlığı altında paylaşmak istedim. Protein yeşillik dengesi olan ilginç kombinasyonları olması dolayısıyla da tavsiye edebilirim.

Ancak söylemeliyim ki buranın restoranlarına bizzat gitmedim, hep eve veya ofis sipariş verdim.

Evet bu yazıda senelerdir Barcelona’da denediğimiz restoranların küçük bir listesini sizinle paylaştık. Daha fazlasını Google Haritalar listesinde bulabilirsiniz. Buen provecho!

Ender

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

3 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

2 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

5 ay önce

Pals Ortaçağ Köyü: Vedat Milor Bunu Beğendi

Bir başka Katalan Ortaçağ güzeli köy ile karşınızdayız: Pals. Daha önce Peratallada'dan ve civarındaki 2… Read More

5 ay önce