Game of Thrones’un İzinde Girona Sokaklarında..

Hepimizin bildiği üzere kitleleri peşinde sürükleyen HBO dizisi Game of Thrones 2019 yılında sona erdi. Dizinin finalinin üzerinden birkaç sene geçmiş olmasına rağmen çekildiği yerler ve şehirler hala popülerliğini koruyor. Hatta bu yerler için  Game of Thrones rotası bile yapılıyor.

Daracık ve birbirine labirent gibi bağlanan sokaklar, Arnavut kaldırımlar, orta çağ mimarisiyle etkileyici bir eski şehri var Girona’nın. Yahudi Mahallesi’nin de içinde olduğu bu tarihi şehir, Game of Thrones dizisinin 6. sezonunda Braavos şehrini tasvir etmek için kullanılmış. Bir önceki yazımızda satır aralarında bahsettiğimiz GoT sahnelerini bir yazı haline getirelim dedik..

Girona, birçok şehir arasından seçilmiş ve televizyon tarihinin en pahalı dizilerine ev sahipliği yapan özel yerlerden biri haline gelmiş. Burada çekilen bir diğer film ise The Perfume. Ama bu yazıda bunun üzerinde durmayacağım.

Yazıdaki tüm konumları https://goo.gl/maps/47JkyDBJhWkfHcGx7 Google Haritalar listemiz üzerinden görebilirsiniz.

Şimdi gelin Game of Thrones Girona’da nerelerde çekilmiş bir göz atalım…

Braavos Sokakları – Piskopos José Cartañà Caddesi

Altıncı sezonun ilk bölümünde Arya Stark’ın Braavos sokaklarında dilendiğini görüyoruz. Sahnelerden biri katedralin arkasındaki bahçelerin önünde, Bisbe José Cartañà Caddesi’nde çekildi.

Bu caddenin merdivenlerinde çekilen sahne,  Game of Thrones rotasını takip eden turistler tarafından en çok yeniden canlandırılan sahne . Şehre gelen pek çok turist, Braavos sokaklarında dilenen Arya gibi davranarak bu anı fotoğraflıyor. Bakınız benim gibi 😀

Braavos Tiyatrosu – Plaça dels Jurats

Dizinin 6.sezon 5. bölümünde, Arya büyük bir kalabalığın arasında Lannisterlar’ı konu alan bir oyun izliyor. Gerçek hayatta bu meydan Girona’da tiyatro ve konser alanı olarak da kullanılıyor.

Great Sept of Baelor’un dış cephesiGirona Katedrali

Girona katedraliyle ilgili gerekli bilgileri diğer yazıda vermiştim. Dizinin 6.sezon 6. bölümünün bir sahnesi bu merdivenlerde geçiyor. Bu merdivenler Jaime Lannister’ın High Sparrow ile karşılaştığı King’s Landing’deki Great Sept of Baelor’un dış cephesi olarak kullanılıyor. Jaime, Kraliçe Margaery’nin utanç yürüyüşünü engellemeye çalışmak için Tyrell askerleriyle birlikte geliyor.

Girona Katedrali Great Sept of Baelor olarak ekranlara geldi

Braavos Limanı pazarı – Kral Ferdinand Katolik Caddesi ve Arkeolojik Yol

Dizinin 6. sezon 7. bölümünde Arya Stark, şehrin dışına çıkmak için Braavos pazarında dolaşır. Bu pazar, Girona Arkeolojik Yolu’nda ve Rei Ferran el Catòlic Caddesi’nde, Arap Hamamları girişinin hemen önünde kurulmuş.

Arya’nın Kaçış sahnesi

Arya’nın kaçış sahnesi

6.sezon 8.bölümde Arya’nın balkondan atladığı ev Girona Katedrali meydanında yer alıyor. Katedrali karşınıza aldığınızda soldaki mavi panjurlu evler hemen gözünüze çarpacaktır.

Arya’nın kaçışı Yahudi mahallesi tarafındaki dar sokaklarda, geçitlerde, merdivenlerde ekrana gelmeye devam ediyor.

Konum olarak çok yakın olmasa bile Arya kendini bir anda hamamda buluyor. Hamamın olduğu yer aslında Arap Hamamları. Hamamdan çıkınca ise yine üstte bahsettiğimiz Bravoos pazarına geliyor.

Pazarda bir süre devam eden koşuşturmadan sonra Arya yüksekçe bir yerden merdivenlere doğru atlıyor ve akabinde meyve sepetlerini birer birer deviriyor. Merdivenler ekranlarda pazarın devamı gibi gözükse de aslında orası Sant Martín kilisesinin önünde yer alıyor.

Kaçışın sonundaki merdiven ve girilen mahzen ise Yahudi Müzesine ait bir alan.

Arya’nın bıçaklanma sahnesi ve Braavos manzarası – Galligants Köprüsü

Plaça dels Jurats ile Sant Pere de Galligants Manastırı arasındaki köprü, Braavos’ta yaşlı kadın görünüşlü Waif’in Arya’yı bıçakladığı köprü olarak kullanılıyor. Gerçekte köprünün altında su yok ve Arya’nın sudaki gerçek sahnesi Kuzey İrlanda’daki bir limanda çekilmiş. Arya bıçaklandıktan sonra ise kanlar içinde Arap Banyoları önündeki sokakta yürüyor.

Arya’nın bıçaklandığı Galligants köprüsü

Sant Pere de Galligants Manastırı

Sant Pere de Galligants Manastırı, Game of Thrones’un 6.sezon 10.bölümünde geçen sahnelerden birine ev sahipliği yapıyor. Bölümde, Sam’in büyük üstatlarının bilgi merkezi olan Eski Şehir Kütüphanesi’ne girişini görüyoruz.

Eski Şehrin Kütüphanesi- Sant Pere de Galligants Manastırı

Girona’da geçen Game of Thrones sahnelerinden bahsettiğimiz bu yazının da sonuna geldik. Yazıyı yazarken diziyi tekrar izleme merakı oluştu 🙂 İyi seyirler ve gezmeler!

Hasta luego chic@s!

Referanslar:

https://www.gameofthronesspain.com/film-location/girona.php

https://hotelsultoniagirona.com/route-locations-game-of-thrones-girona/

Ender

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

3 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

2 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

3 ay önce

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona'da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

4 ay önce