En Güzel 15 İspanyol Filmi

Hola todos (herkese merhaba)! Bu sıkıcı karantina günlerini en iyi İspanyol filmleri ile değerlendirmek istemez misiniz?

Bu yazıda sizlerle, izleyip beğendiğimiz en güzel 15 İspanyol filmini paylaşıyoruz.

Şöyle bir bakınca İspanyollar’ın korku, gerilim türlerinde başarılı olduklarını görüyoruz. Ayrıca, zamanda yolculuk konusunu işleyen filmleri de bahse değer. Listemize eski, yeni, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz her türden filme yer verdik. Sizlerin de önerileri varsa yorumlarda bizimle paylaşabiliriz.

El Hoyo – Platform

https://www.imdb.com/title/tt8228288/

İzleyiciyi distopik bir geleceğe götüren The Platform, her katta bir hücrenin, her hücrede iki kişinin olduğu dikey bir hapishanede geçiyor. Her gün sadece iki dakika bu dikey hapishanenin en üst katından aşağı yiyecek gönderiliyor. Üst kattakiler yiyecekleri ele geçirmek için zamana karşı yarışırken, en alt kattakiler açlık içinde her geçen gün biraz daha vahşi, biraz daha radikal hâle geliyor. Filmde üst kattakilerin alttakilere göre daha iyi beslendiği bu hapishanedeki bir mahkûmun, herkese yeterince yemek ulaşması için sistemde değişiklik yapmaya başlamasıyla yaşanan olayları konu alıyor.

Gelir adaletsizliğine, tüketim açlığına, paylaşmayı bilmemeye ve çok daha fazlasına yorumlanabilecek, irdelenmesi gereken bir film. Ekşisözlük’te bu film için güzel bir girdi var.


La cara oculta – Gizli Oda

https://www.imdb.com/title/tt1772250/

Aşk, kıskançlık ve ihanetin sınırlarını keşfe çıkan bir psikolojik gerilim. İspanyol çift Adrian ve Belen, içinde panik odası bulunan, II. Dünya Savaşı sırasında inşa edilmiş Kolombiya’daki bir eve taşınır. Adrian’la ilgili şüpheleri bulunan Belen, panik odasına girerek Adrian’ı kontrol etmeye karar verir ve geri dönüşü olmayan korkunç bir yola girer.


Mar Adento – İçimdeki Deniz

https://www.imdb.com/title/tt0369702/

Hayatı yatalak olarak geçen Ramon Sampedro’nun(Javier Bardem) yaşamı, 30 yıldır bir yatakta geçmektedir. Gençliğinde geçirdiği bir kazadan sonra hayatla tek ilişkisi deniz manzaralı penceresidir.

Dram türündeki film ötenazi ve insanların ölüme karşı olan tepkileri üzerine düşündürtüyor.


La piel que habito – İçinde Yaşadığım Deri

https://www.imdb.com/title/tt1189073/

Başrolünde Antonio Banderas’ın yer aldığı sonu şaşırtmacalı bu ilginç intikam filminin konusu şöyle..

Bir araba kazasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr Robert Ledgard (Antonio Banderas) on iki yıl boyunca evindeki laboratuvarında çalışmaya devam eder ve domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir.

Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır. Küçük kız büyüdüğünde de psikolojisini bozan bir olay yaşayacak, bu olayın üzerine Dr Ledgard, yaptığı deneyleri büyüterek neredeyse DR Frankenstein haline gelecektir…


Contratiempo – Görünmez Misafir

https://www.imdb.com/title/tt4857264/

Adrian Doria varlıklı ve başarılı bir iş adamıdır. Bir gün sevgilisi Laura ile bir kaçamak yaparlar, olaylar böylece gelişmeye başlar.

Kendisine yardımcı olması için deneyimli bir tanık hazırlama uzmanı olan Virginia Goodman’ı tutar. Adrian Virginia’ya olay ve sevgilisi Laura ile ilişkisi hakkında konuşurken işin içinde bir de trafik kazasında ölen Daniel çıkar. Adrian’ın hikayesinde karanlık noktalar vardır ve bu birisinin dikkatini çeker.

Gerilim, suç türünü sevenler için heyecanlı bir İspanyol filmi.


La légende de Klaus – Sihirli Plan

https://www.imdb.com/title/tt4729430/

Çocuklarla için olsa da biz yetişkinler olarak izlerken çok keyif aldığımız bir hikaye..

Postacı akademisinin en kötü öğrencisi Jesper kendini Kuzey Kutup Dairesi’nin kuzeyinde yer alan buzlarla kaplı bir adada görevlendirilmiş olarak bulur. Kavgalı adalılar, bırakın mektuplaşmayı birbirlerine selam bile vermemektedir. Jesper tam pes etmek üzereyken öğretmen Alva ile arkadaşlık kurar. Ayrıca Jesper, el yapımı oyuncaklarla dolu bir kulübede tek başına yaşayan Klaus ile tanışır. Smeerensburg kasabasında bir kez daha kahkahaların çınlamasını sağlayan bu umulmadık arkadaşlıklar; cömert komşuların, sihirli ilimlerin ve bacaya özenle asılan çorapların yer aldığı yeni bir gelenek yaratır..


Abre los ojos – Aç Gözünü

https://www.imdb.com/title/tt0125659/

Herhalde en meşhur İspanyol filmlerinden birisi olsa gerek. Akıl alan, kafayı çorba eden filmler vardır ya, işte “Aç gözlerini” de öyle bir film.

Hayatının baharında, genç ve güzel yüzlü Cesar (Eduardo Noriega) fazlasıyla güvendiği yüzünün şeklini bir kazada kaybedince yıkılır. Bir gün bir partide Sofia (Penelope Cruz) ile tanışır ve ona tutkuyla bağlanır. Lineer bir kurgu yapısına sahip olmayan filmde bir süre sonra Cesar korkunç kabuslarıyla yüzleşecektir.


Hogar – Konut

https://www.imdb.com/title/tt9345754/

Bir zamanlar başarılı bir yönetici olan Javier Muñoz, kendisinin ve ailesinin artık giderlerini karşılayamayacağını düşünerek, evini terk etme kararı verir. Bu karar hayatlarını altüst edecektir.

İnsanı sinir eden bir film olduğunu itiraf etmemiz gerekiyor. Yine de tavsiye ederiz.


El Cuerpo – Ceset

https://www.imdb.com/title/tt1937149/

Bir dedektif hastane morgunda hiçbir iz bırakmadan kaybolan bir cesedi aramaya koyulur.
Ama aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İspanyol sinemasının gerilim konusunda son zamanlarda ürettiği iyi filmlerden..


Una casa de locos – İspanyol Pansiyonu

https://www.imdb.com/title/tt0283900/

3 filmlik bir serinin ilki olan İspanyol Pansiyonu, İspanya’ya taşınmam konusunda bilinçaltımda rol oynamış olabilir.

Sıkıcı bir hayatı olan Xavier’in İspanyolca öğrenmek için Barcelona’ya Erasmus programına gelmesini anlatıyor. Arkadaşlık, aşk, aile her bir şeyin olduğu keyifli bir gençlik filmi.


La isla mínima – Bataklık

https://www.imdb.com/title/tt3253930/

Bataklıkta bir seri katil dolaşmaktadır. Zıt kutuplar gibi görünen iki cinayet dedektifi, aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakmalı ve daha fazla genç kadın hayatını kaybetmeden, katili bir an önce adalete teslim etmelidir.


Los cronocrímenes – Suç Zamanı

https://www.imdb.com/title/tt0480669/

Tam anladım derken hiçbir şey anlamadığınızı farkettiğiniz, zamanda yolculuk, olaylar ve sonuçları üzerine kafa öpen bir film daha..

Hector karısıyla yeni bir eve taşınmakta olan, kendi halinde bir adamdır. Bir gün dürbünüyle etrafı incelerken ormanda çıplak yatan bir genç kız görür. Oraya gittiğinde suratında pembe bandaj olan bir adam ona arkadan saldırır. Ardından bir kovalamaca başlar. Bu kovalamacanın sonunda Hector onu bir saat geçmişe götürecek bir zaman makinesinin yanına gelir. Zaman makinesinden sorumlu adam Hector’a (Hector 2) asla kendisiyle (Hector 1) karşılaşmaması gerektiğini onun da zaman makinesine girmesi gerektiğini söyler ve işler sarpa sarar…


Durante la tormenta – Fırtına Anı

https://www.imdb.com/title/tt6908274/

Bir başka zamanda yolculuk filmi daha. Baştan sona keyifle izledik. Tavsiye ederiz..

Uzay-zamandaki bir sorun sayesinde 25 yıl önceye giderek bir oğlanın hayatını kurtaran Vera, bu nedenle kendi kızını kaybedince onu geri getirmek için mücadele eder.


La habitación de Fermat – Kapan (Fermat’ın Odası)

https://www.imdb.com/title/tt1016301/

Bir odaya konulmuş birbirine tanımayan insanlar temalı filmlerden birisi. Diğerleri kadar bilinmese de bu türü seviyorsanız, beğenebilirsiniz.

Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için davet edilir. Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir. Bunun yanı sıra çözmeleri gereken en önemli problem ise, kendilerini buraya getiren sebep ve aralarındaki ilişki olacaktır.


REC – REC: Ölüm Çığlığı

IMDB Bağlantısı: https://www.imdb.com/title/tt1038988/

Öyle aman aman bayıldığımız bir film olmasa bile, amatör el kamerası ile çekilmiş korku filmleri arasında önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz.

TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve giderler. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğreneceklerdir.

Keyifli seyirler diler, yorumlarınızı bekleriz.

Ender

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

2 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

1 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

2 ay önce

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona'da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

4 ay önce