Viyana Müze Bilgileri ve Turistik Şehir Kartları

Viyana dünyanın en güzel şehirlerden bir tanesi. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de sayısız ve benzersiz müzeye sahip olmasında yatıyor. Bu yazıda Viyana müzeleri ve Viyana turistik şehir kartları ile ilgili bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğim.

Viyana için gezi planlaması yaparken en çok zorlandığımız şey, hangi müzeleri nasıl, ne zaman gezeceğimizdi. Bir de üzerine yüksek bilet ücretleri ve çeşitli şehir kartları veya bundle seçenekleri eklenince kafamız iyice şaştı. Düşünün ki Viyana’da 100’den fazla müze var.

Bu nedenle aşağıdaki bağlantısını paylaştığım Google belgesinde gitmemiz olası, ilgimizi çeken Viyana müzelerinin listesini yaptım. Belgede Viyana’nın popüler müzelerini, normal, Vienna Pass, Vienna Card için ayrı ayrı fiyatlarını, giriş saatlerini ve kapalı olduğu günleri bulabilirsiniz. Böylece planlama yapmanız bir nebze kolaylaştıracaktır 🙂

Viyana Ulusal Kütüphanesi ziyaret edilmesi gereken Viyana müzelerinden birisidir.

Özetlemek gerekirse Viyana’da başlıca 3 çeşit turistik şehir kartı var:

Vienna City Card (Viyana Şehir Kartı)

Başlıca amacı ulaşım. 1,2 ve 3 günlük seçenekler var. Ulaşımın yanı sıra bazı müzelerde birkaç Euro’luk indirim sağlıyor. Eğer zaten ulaşımı sık sık kullanırım, birkaç müzeye de girsem yeter diyorsanız avantajlı olabilir.

Sadece temel şehir içi ulaşım araçlarından ve indirimlerden yararlanmak istemeniz durumunda:

  • 1 günlük 17 Euro
  • 2 günlük 25 Euro
  • 3 günlük 29 Euro

gibi bir ücret tablosu var. 24 saatlik hop-on hop-off veya havaalanı ulaşımı da isterseniz fiyatlar artıyor. Tüm fiyatlara şuradan ulaşabilirsiniz.

Normal Ulaşım Biletleri

Vienna City Card‘ın gerçekten avantajlı bir kart mı olup olmadığını anlamak için bir de normal bilet fiyatlarına bakalım. Tüm ulaşım biletlerine şu siteden ulaşabilirsiniz. Bu sayfadan göreceğiniz üzere 1,2 ve 3 günlük ulaşım biletleri sırasıyla 8, 14.10 ve 17.10 Euro’ya geliyor. Aslına bakarsanız Vienna City Card sağladığı indirim/avantajlar için 9-12 Euro arası bir ücret tahsil etmiş oluyor. Biz gireceğimiz yerler için hesap yaptığımızda Vienna City Card ile kafa kafaya geldiğini görmüştük ve en sonunda normal ulaşım kartı almaya karar verdik.

Vienna Pass

Vienna Pass, müze ve etkinlikler için özel bir şehir kartı. Vienna Pass ile 70’ten fazla müzeye girebiliyorsunuz. Sadece kaç günlük kart istediğinize karar vermeniz lazım. Bu kadar geniş seçenek olunca fiyatı da ona göre pahalı tabi ki.

  • 1 günlük 89 Euro
  • 2 günlük 127 Euro
  • 3 günlük 159 Euro
  • 6 günlük 199 Euro

Vienna biletinizi buraya tıklayıp alabilirsiniz.

Vienna Flexi

Flexi kart da Vienna Pass ile aynı şirket tarafından sağlanıyor. Arada 2 önemli fark var:

1- Flexi ile girilebilecek yerler daha az(40 civarı)

2- Flexi kart ile gün değil kaç müzeye girmek istediğinize karar veriyorsunuz. İlk kullanımdan sonra 60 gün içerisinde diğer haklarınızı da kullanmanız lazım.

  • 2 müze ziyareti 49 Euro
  • 3 müze ziyareti 67 Euro
  • 4 müze ziyareti 85 Euro
  • 5 müze ziyareti 99 Euro

Bazen websitesinde yukarıda gördüğünüzden daha indirimli özel fiyatlar olabiliyor. O nedenle mutlaka karar vermeden önce websitesinden güncel fiyatları kontrol edin.

Pass ve Flexi kartlarla nerelere girebileceğinizin tam listesine yine kendi websitelerinden ulaşabilirsiniz: Listede müze resimlerinin üzerinde sarı nokta olanlar Vienna Pass’in geçtiği yerleri, yeşil nokta ise Flexi kartın geçtiği yerleri gösteriyor.

Viyana Müzeleri ve Şehir Kartı Karşılaştırma Dokümanı

Ee bir sürü şey saydık, hangi kartı almak lazım? Hazırladığımız belge ise tam da burada işinize yarayacak. Tek bir sayfada en popüler Viyana müzelerini, müze ücretlerini ve hangi turistik kart ne kadar indirim yapıyor görebilirsiniz!

Önce gitmek istediğiniz müzelere karar verin(bizce en zor kısım bu). Sonra normal giriş ücretlerini ve şehir kartlarıyla olan indirimli ücretleri karşılaştırın. Basit bir matematik ile hangi kartın sizin için daha avantajlı olduğunu görebilirsiniz.

Belgeye aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sağa doğru diğer kolonları görebiliriz. Daha fazla kişinin yararlanabilmesi için İngilizce hazırlanmıştır.

Daha fazla müze bilgisi eklemek isterseniz veya eksik, yanlış bilgi varsa lütfen yorum yapın!

Ender

Yorumları Gör

  • Selamlar,

    Vienna Pass ile ulaşım da ücretsiz oluyor mu yoksa yine city card mı almak gerekir?

    • Selamlar!
      Ulaşım kartı Vienna Pass'a dahil değil, sadece hop on-hop off otobüs dahil.
      Şehir içi ulaşım için kiosklardan günlük bilet alabilirsiniz, ille de City Card almaya gerek yok.
      City Card'ın içerisinde ulaşım dahil olsa da sağladığı diğer avantajlar için günlük biletlere göre 8-9 Euro daha pahalı.

  • Merhaba

    haziran sonuna doğru 4 günlük bir viyana seyahatimiz olacak araba ile 2 yetişkin, 3 çocuk olarak viyana pass viyanadan nerden alabiliriz. birde 3 günlük kart bize yetermi ilaveten 4 günde gezebilirmiyiz.

    • Merhaba
      Şu bağlantıdan hangi noktalardan Vienna Pass'i alabileceğinizi görebilirsiniz. Mobile Pass kullanmak en pratik olanı gibi. Epostanıza gelen barkod ile yararlanabiliyorsunuz. Sorunuzu tam anlamadım ama ziyaret edeceğiniz müzeleri vs 3 güne sıkıştırıp 1 gün de serbest dolanabilirsiniz.

  • İyi günler vienna pass cardı ülkeye giriş yaptığımızda temin etsek sağladığı indirim ve serbest geçişlerden faydalanmak için online bilet alamamamız mı gerekiyor bazı yerlerin biletleri tükendiği için almak istiyorum fakat indirimli ve serbest geçişlerden faydalanma butonu yok

    • Merhaba,
      Sorunuzun cevabını bilmiyorum. Doğrudan Vienna Pass'a email atarak veya belki sosyal medyadan iletişime geçerek sorabilirsiniz.

  • Selamlar

    Viyana Pass'ı aldıktan sonra müzelere rezervasyon yaptırmamız gerekiyormu acaba ? çok teşekkür ederim.

    • Merhabalar,
      Fast Track giriş sağlıyor. İstisnalar var mıdır bilmiyorum ama doğrudan girebiliyorsunuz.

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

3 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

2 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

3 ay önce

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona'da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

4 ay önce