Kategoriler: KampTürkiye

İstanbul’un Gizli Cenneti: Çilingoz Tabiat Parkı

İstanbul’un bir nebze gizli kalmış bu harika köşesinden bir piknik organizasyonu ile haberdar oldum.

Çatalca’da piknik yapmak isterseniz önünüze 3-5 seçenek çıkıyor. Bunlardan en dikkat çekeni denizi ve derenin oluşturduğu gölü buluşturan Çilingoz Tabiat Parkı.

Uzaklığını duyunca dur bir hele denilecek bir yerde. Beylikdüzü’nü dünyanın sonu zannedenler için şaşırtıcı olacak ama Beylikdüzü’nden sonra 80 küsür km(1 saat 45 dk) daha yol kat etmeniz gerekiyor.

Çilingoz Tabiat Parkı Konumu: Google Haritalar

  • Burası 2011 yılında tabiat parkı ilan edilmiş.
  • 80 küsür kmlik yolda zaman zaman ağaçlar, böğürtlenler yollara kadar taşmış oluyor ve yeşil bir koridordan geçiyorsunuz gibi.
  • Burası Yalıköy’e bağlı. Gelmeden eksiklerinizi burada girebilirsiniz.
  • Hem plaj hem piknik alanı hem kamp alanı hem balık tutma alanı.
  • Hem göl hem dere hem deniz ve sıkı bir orman örgüsü var.
  • Giriş ücreti aşağıdaki fotoğraftan görünebilir ama birçok işletme gibi burada da bir katakulli var. Biz sadece piknik yapmaya gitsek de sanki konaklayacakmışız gibi 26 TL(otomobil + ortak kullanım) + 29 TL (araç konaklama) ücreti alıyorlar. Tartışmak fayda etmiyor. Ülkenin her tarafını sarmış bu sömürücü yapının klasik bir tezahürü diyebiliriz.
  • Hatta kamp yapanların en çok şikayet ettiği şey ücretlendirmenin gece 24’e kadar olması ve dolayısıyla tek bir gece kalmak için 2 defa para ödemeniz. Gelmeden telefonla arayıp fiyat öğrenebilirsiniz.
  • Burası zaman zaman çook kalabalık oluyormuş. Gidip de öyle bir manzarayla karşılaşırsanız bana sövmeyin 🙂 Cumartesi için sakin bir ortam vardı.
  • Telefon çekiyor.
  • WC, duş, market, kır lokantası, okey salonu vs gibi olanaklar var.
  • Deniz aşırı dalgalıydı. O kadar ki o gün girmek yasaktı. Cankurtaranlar olsa bile tehlikeli bir deniz. Sahilde sakin sakin yürürken kendinizi suyun içinde bulabilirsiniz. Küçük çocukları o kadar bile yaklaştırmamak gerekir.
  • Deniz ile Çilingoz deresinin sularını biriktirdiği göl arasındaki 3-5 metrelik kum harika bir manzara sunuyor.
  • Deniz zaman zaman şiddetlenince dalgalar göle kadar erişiyor.

Kuzuludere Göleti

Arkadaş ben para vermeyeyim daha sakin olan kamp atacak yer yok mu diye sorarsanız, Çilingoz’a gelmeden 3-5 km içerisinde 2 tane gölet var. Tabelaları yol kenarında görebilirsiniz. Yakın olan biraz küçük(1.foto). Uzak olan(Kuzuludere göleti) ise sanki İsviçre’den fırlamış gibi(2.foto). Tezek kokusu dahi var!

Genelde erkek erkeğe gelip içip kafa dinleme mekanı olmuş biraz ama bize de böyle denk gelmiş olabilir. Hem göl geniş sayılır. Biraz dolanıp uygun, sakin bir yer bulunabilir. Asıl sorun buraya gelenlerin çöplerini doğada bırakmayı ata sporu haline getirmiş olması..

Konum: Google Haritalar

 

Ender

Yorumları Gör

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

2 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

1 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

2 ay önce

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona'da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

4 ay önce