Barcelona’yı Bir de Yukarıdan İzleyin: Barcelona’nın En Güzel 8 Seyir Noktası

Sizlere Barcelona’yı izliyorum gözlerim kapalı demeniz için en güzel Barcelona seyir noktalarını toparladık!

Tibidabo Tepesi

Tibidabo Barcelona’nın sırtını dayadığı Collserola dağlarının en yüksek noktası. Burada yer alan kilise ve lunapark Barcelona’nın birçok noktasından görünmeyi başarıyor. Burası en yüksek konum olması dolayısıyla da harika bir seyir sunuyor. Sadece şehri değil diğer tarafları da görme şansınız var. Ulaşım ücreti haricinde buraya gelmek için bir masrafınız yok! Bir numaralı tavsiyemiz kesinlikle burası olur.

Eğer aracınız varsa Collserola dağları üzerinde daha birçok seyir noktası yer alıyor.

Observatori Fabra (Gözlemevi)

Burası astronomi, deprem ve iklim araştırmaları için bir bilim ve gözlem evi. Tibidabo’nun birazcık aşağısında kalıyor. Pazar ve tatil günlerinde rehber eşliğinde turlar düzenleniyor. Tabii ki Katalanca veya İspanyolca olarak. Ayrıca önceden rezervasyon yaparsanız gece saatlerinde de özel turları var. Detaylı bilgi ve rezervasyon için buraya bakınız.

Kurumun resmi web sitesine buradan, konumuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Montjuic Tepesi

Montjuic ise Barcelona’nın yanı başında yer alan bir tepe. Üzerindeki kalesi ile meşhur. Bu noktadan hem Barcelona’yı yandan görebilir hem de normalde pek göremeyeceğiniz liman tarafını da bir kuş bakışı görme şansınız oluyor. Yürürseniz(biraz yorabilir) tamamıyla ücretsiz. Bizim tavsiyemiz Plaça de España’dan otobüse veya Parallel durağından fünikülere binip gelmeniz, geri kalan kısa yolu da yürümeniz üzerine olur. Dönüşte ise rotanıza bağlı olarak geze geze tepede yer alan parkları, havuzları, çeşitli manzara noktalarını, Miro müzesini ve Olimpik tesisleri görebilirsiniz.

Tam bir kuş bakışı seyir noktası diyemesek de birçok insan Montjuïc Ulusal Sarayı’nın(MNAC-Museu Nacional d’Art de Catalunya) merdivenlerinde oturup İspanya Meydanı’nı ve gün batımını izlemeyi sever.

Montjuic’den Barcelona marina ve liman bölgesi
MNAC’tan gün batımı

Sığınaklar (Bunkers – MUHBA Turó de la Rovira)

Barcelona 201 yazımızda bahsettiğimiz gibi burası İç Savaş döneminden kalma uçak savarların yer aldığı bir tepe. Günümüzde ise keyifli bir seyir noktası. Ulaşım hariç masrafınız yok! Sığınakların olduğu alanlar beton ama birçok insan yiyecek/içecek getirip burada piknik yapıyor.

Putxet Parkı

Bu yazıdaki en yerel konum olduğunu söylemeliyim. Bir turist görme şansınız pek yok. Burası Park Güell’e komşu bir başka tepe üzerinde yer alıyor. Doğayla iç içe ve güzel bir park diyebiliriz. Tepesinden ise kısmi bir manzara sizi bekliyor. Barcelona’da yaşayıp farklı bir bölge görmek isteyenler için daha ideal bir konum.

Park Güell

Park her ne kadar güzel olsa da manzara için en ideal yer diyemeyiz. Yine de Park Güell’in ünlü balkonundan Hansel Gratel’den çıkmış gibi duran Gaudi eseri köşklerin içinde yer aldığı çok güzel bir görüntü sunuyor. Bu bakımdan eşsiz bir yer. Tabi buradan manzara izlemek için park giriş ücretini ödemeniz gerekiyor.

Diğer yandan Turó de les Tres Creus, parkın hemen yanında yer alan, taş bloğunun üzerinden haç olan küçük bir tepe. En son bu taş bloğuna çıkmak yasaktı. Ancak öncesinde çok güzel bir manzara sunuyordu.

Son olarak ise Park Güell’in içerisinde birazcık yukarı giderseniz Mirador de Joan Sales‘ten de güzel bir manzara izleme şansınız olur.

Torre Urquinaona (Çirkin binadan 360 derece seyir)

Burası yakın zamanda açılan bir yer. Aslında bina oldukça eski ve çirkin. Barcelona’nın göbeğinde yer almasından mütevellit, 20. katını 360 derece seyir noktası olarak kullanmaya karar vermişler. Ticari açıdan onlar için mantıklı ama biz şahsen 12 Euro böyle bir şey vermeyiz 🙂 Merakınızı çektiyse şu siteden detaylara bakabilirsiniz.

Konumuna Barcelona Gezilecek Yerler Google Haritalar listemizden ulaşabilirsiniz: https://goo.gl/maps/ZjVZNJCRJaWBCg6P6

Mirador d’Horta (Horta Seyir Noktası)

Yereller arasında yine ünlü bir yer daha. Bence asıl fark yaratan şey manzaradan çok salıncak. Birçok insan Barcelona manzarasına karşı salınmak için buraya geliyor.

Kaynak
Ender

Share
Published by
Ender

Son Yazılar

Eguisheim Gezi Notları

Salut arkadaşlar! Colmar'ı ziyaret edenlerin görmesini tavsiye ettiğimiz 2 köyden bir diğeri olan Eguisheim yazımızla… Read More

3 hafta önce

Turckheim Gezi Notları

Colmar'ı ziyaret edenlerin mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz 2 kasabadan birisi olan Turckheim, Colmar'a 6 km… Read More

2 ay önce

Colmar Gezi Rehberi

Salut arkadaşlar! Bu yazımızda sizlere Aralık 2023 yılı sonunda ziyaret ettiğimiz masal kasaba Colmar'dan bahsedeceğiz.… Read More

2 ay önce

İspanya’da Hayata Başlamak: NIE ve TIE Nedir? Oturum Kartı Randevusu Nasıl Alınır?

Bu yazıda İspanya'da yaşamaya başlayanlar için özellikle ilk başlarda çok kafa karıştırıcı olan NIE, TIE(yabancı… Read More

3 ay önce

Barcelona Restoran Tavsiyeleri

Hep gezmekten tozmaktan bahsediyoruz biraz da yemekten ve Barcelona'da nerede yemeli ondan bahsedelim. Bu yazıda… Read More

3 ay önce

1 Günlük Pamplona Gezi Notları

İspanya'nın dünyaca ünlü boğa koşularının gerçekleştiği şehir olan Pamplona'ya dair gezi notlarımızı paylaşıyoruz bu yazıda.… Read More

4 ay önce